News

2005 Gletierra cover III b mess

Aurel Tar, COPYATOR, Apollo 111, Bucharest, RO

May 2017

1704 Copyator FB 2

Aurel Tar & Maiastra – The Untold Story of the Romanian Blouse, Galateca Gallery & Romanian Cultural Institute, Istanbul , TR

Sept. 2016

1609 Maiastra Istanbul  (6)

Aurel Tar &  Black Cube , Columna_Brigada Columna, Galateca Gallery, Bucharest, RO

June 2016

Brigada Columna (33)

Aurel Tar &  25 Document ,Atelier 030202, Bucharest, RO

December 2014

25 document

Aurel Tar & Maiastra – The Untold Story of the Romanian Blouse, Galateca Gallery & Romanian Cultural Institute, Bern, CH

Sept. 2014

AFIS-BERNA
Aurel Tar & Snapshot Romania_Imago Mundi / Luciano Benetton Collection

151 Artworks RomaniaCollection Info_ Feb.2014

Benetton

An enlightening, wide-ranging and coherent snapshot of contemporary art in Romania, the historical and geographical crossroads of Europe. Nearly 150 paintings created in 2013 by established and emerging artists of all generations, who together bear witness to a moment of extraordinary creative vitality in the country, interweaving its archaic past with its present as a European laboratory. A pictorial narrative constructed of many different styles, colours, studies of light and shadow, perspective illusions, techniques and materials that come together in a multiform story: from socialist aesthetics to tradition, from the classical to the acutely experimental.

Aurel Tar & Galateca Anniversaire_ December 2013
Anniversaire, salonul de arta si design de la Galateca se prelungeste pana pe 25 ianuarie. Vestile bune nu se opresc aici: vom pastra reducerile de 33% la produsele selectate in toata aceasta perioada!

In decembrie aniversam 1 an de Galateca.
Un an de cand arta si-a dat intalnire cu design-ul intr-un spatiu absolut inedit.
Un an cu 9 expozitii surprinzatoare, care au explorat diverse teritorii artistice si medii de exprimare.
Un an de cand am lansat NeoGalateca, un nou concept de gallery shop.
Pentru toate aceste motive si pentru multe altele, va invitam sa sarbatoriti alaturi de noi. La prima editie Anniversaire, un nou concept Galateca. Un concept prin care ne reinventam. De data aceasta, spatiul nostru se va transforma intr-o casa, in care obiectele de arta si cele de design se intalnesc si se pun in valoare reciproc. Astfel, lucrari ale unor renumiti artisti contemporani, precum Mircea Roman, Aurel Tar, Simon Henwood, Predrag Popara, Mircea Nechita, Vlad Tenu, Elena Copuzeanu vor intra intr-un dialog imaginativ cu obiecte de design de la branduri recunoscute (Muuto, Ango, Pols Potten sau Leitmotiv), intr-o scenografie originala.
Surprizele Galateca nu se termina aici. Luna decembrie este si cea in care lansam 3 camere de autor. 3 artisti care nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru iubitorii de arta, reprezentativi atat pentru ceramica, dar si pentru sculptura si pictura: Daniela Fainis, Marian Zidaru si Silviu Oravitzan.
Iar pentru iubitorii de moda si de design am pregatit evenimente speciale, in care va asteptam cu lansari de colectii si reduceri la produse selectate.

Weekend Fashion@Galateca: 5-7 decembrie
Made in RO Sneak Peek by DESIGNIST: 12 decembrie
White Friday: 13 decembrie; Ladies Night de la 20.00 la 24.00
Weekend ceramica@Galateca: 13-14 decembrie
Weekend arta@Galateca: 20-23 decembrie

Va asteptam la Anniversaire intre 30 noiembrie si 11 ianuarie sa le descoperiti pe toate! Si pe 6 decembrie la vernisaj si la intalnirea cu toti artistii din prima editie a salonului de arta si design de la Galateca.

LASĂ-TE TRADUS (Ă)_LA GHEPARD_Subtitrări amicale / Friendly Subtitles Nov.2013- Apr.2014;
Gradina Verona/  13-15 Pictor Arthur Verona St.@ Carturesti, 010312 Bucharest, RO

Instalaţie artistică “cu personalitate şi subtitrare”;

La Ghepard Irina Margareta Nistor  (2) La Ghepard Irina Margareta Nistor  (4) La Ghepard Leonard Doroftei (2) La Ghepard Grigore Lese  (3)

George Enescu Festival / Ebienale > Aurel Tar / 01 Sept. – 28 Sept.

ebienale 2013

George Enescu Festival / Adevarul & Aurel Tar _ Rolling Music History (21 ilustrations )/ 01 Sept.- 28 Sept.

Adevarul_Rolling Music History (1) Adevarul_Rolling Music History (2)

G- CODE / Aurel TAR – Bucharest RO / ATELIER 030202 / 30 May – 30 June 2013

Bucharest 2013 Atelier 030202_ G_CODE (30)

Curator: Dan Mircea Cipariu

Manager artistic Atelier 030202: Mihai Zgondoiu
 
Vernisaj: joi, 30 mai 2013, ora 19.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
Invitat special: Cătălin Crețu – proiecții acustice
facebook event: https://www.facebook.com/events/336209579841374/?fref=ts
www.aureltar.eu
 
G-Code sau despre Particula Tar
 ”Trăim într-o lume a proiectului, a conceptului şi a discursului vizual. Pare a fi mai uşor să deconstruieşti, să parafrazezi, să colaţionezi pentru a putea vinde opera artistică ca pe o imagine care încorporează în ea şi meşteşugul transformat în detaliu şi intertistiţiu, şi „gândirea slăbită” în care realitatea e doar proiecţie de sine sau egotică. Imaginea e un produs serial născut din fixarea unui icon prin repetiţie, marketing şi saturarea unui public ţintă. Percepţia lumii e mediată nu de propriile noastre cercetări de cunoaştere şi de cercetări interioare, ci de şabloanele sociale, de mentalităţi şi de cultură pe care le vehiculăm. Lumea „societăţii cunoaşterii” este, în consecinţă, prin efectul de mediere şi de imagine, fără cunoaştere. Comunicarea de masă este, din aceleaşi cauze, fără atributele esenţiale ale comunicării (transfer de energie, transfer de cunoaştere, de sensibilitate şi de sinestezie).
Îţi trebuie o mare forţă interioară să scapi de fragmentarismul şi spiritul perisabil cu care se confruntă artiştii vizuali de pretutindeni. Şi îţi mai trebuie o viziune prin care opera de artă să nu fie doar imagine şi, cu autenticitate, să propună o altfel de ordine interioară a universului. Aurel Tar îşi găseşte seva (re)inventării de sine pornind de la conceptul că totul poate fi (re)luat de la început, din punctul primar cu ajutorul căruia poţi fi creatorul unor linii, forme (non)figurative ori reţele geometrizante. Efortul de imaginaţie este unul care nu pariază pe narativitate, ci pe stilistica unui hiperrealism cu funcţii poetice sau onirice. Libertatea de exprimare îşi găseşte centrul de greutate şi de gravitaţie vizuală în forţa de proiectare şi de diseminare a punctului originar. Metamorfozele ori avatarurile acestui punct pendulează în timp şi spaţiu, cu organice efecte cromatice de  juxtapunere. Imaginea hiperrealistă este estompată de punctul de creaţie şi de sprijin al unui univers care are conştiinţa dramatică a epuizării prin consum şi şablon. Un punct ce oferă magia unei expresii despre căutarea identitară şi pentru artist, şi pentru opera sa. Aurel Tar ştie că şi el este oglindirea Creatorului şi a Creaţiei. Particula lui Dumnezeu a născut, în creierul şi în sufletul său, o particulă proprie din care se vor constitui noi construcţii vizuale.G-Code a devenit, astfel, şi concept imanent, şi cauză şi efect al impulsului primar şi plastic. G-Code este punctul din care şi materialitatea, şi transcendenţa pornesc în călătoria de (re)cunoaştere într-o proiecţie identitară.  Particula lui Aurel Tar prin G-Code are inteligenţa nativă de a-şi căuta sufletul şi forma, geometria, asocierile cromatice şi cele muzicale. Bruiajul pointilist al acestei particule ce se poate multiplica şi autogenera la nesfârşit este acompaniat de un son interior apropiat de dicteul automat. Proiecţiile acustice ale compozitorului de mare subtilitate care este Cătălin Creţu întregesc lumea generată dintr-un punct înalt, geometric şi muzical. Un punct ce rezonează cu alte linii şi contrapuncte vizuale, spirituale, acustice!  
“G-Code” sau Particula Tar
Sunt convins că această nouă personală a lui Aurel Tar va produce certe delicii intelectuale şi spirituale. În fond, fiecare dintre noi suntem în căutarea propriului nostru punct original şi originar! A unui G-Code!” Dan Mircea Cipariu
 
 
Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
 
Sponsori: Murfatlar România SA, Poliwood SRL
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, Senso TV, TATAIA, TV City, Cultura, ArtClue,  Modernism.ro
FINISH IT / Atelier în tranziție # / 6 – Bucharest RO / 24 – 29 mai 2013 / curatori: Francisc Chiuariu & Mihai Zgondoiu

Bucharest Atelier030202 NAG7 (50)

Vernisaj: vineri, 24 mai 2013, ora 19.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti

http://www.atelier030202.blogspot.com/
facebook event: https://www.facebook.com/events/333644130097776/
 
expun: George Anghelescu, Irina Broboană, Codruța Cernea, Mihai Coșulețu, Francisc Chiuariu, Ioana Ciocan, 
Flavia Lupu, Cosmin Paulescu, Lea Rasovszky, Gabi Stamate, Aurel Tar, Florin & Irina Tomescu, Mirela Trăistaru,
Ștefan Ungureanu, Mihai Zgondoiu
 
“FINISH IT” este un experiment vizual în care participanții NAG#7 pot intervenii în mod real pe lucrările expozanților. 
Un exercițiu de “putere” și “încredere” între privitor și creator. 
“FINISH IT” este selectat în NAG#7 și expus la ATELIER 030202.
 
Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
 
Sponsor: Murfatlar România SA

Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, Senso TV, TATAIA, TV City, Cultura, ArtClue, Revista ARTA Modernism.ro

video link: http://www.youtube.com/watch?v=Y-JVNX1UlZA

GIBRALTAR / Linia Consiergo , Bucharest RO /01. 04. -30.04. 2013
GIB Linia Consiergo Bucharest 2013 (10)

RO

După o călătorie artistică începută în mijlocul Transilvaniei, în oraşele Sebeş şi Copşa Mică, continuată la Bucureşti şi Leipzig- “GIBRALTAR ultraperiferic art corner” propune publicului vizionarea episodului unsprezece – “LINIA CONSIERGO – un pachet vizual retrospectiv – GIB. 2010/ 2011/ 2012 “.

Expoziţia este susţinuta de “CONSIERGO / wish-say-get “, Bucureşti- aprilie 2013.

Lucrările reunite în sistem adiţional sub numele generic “LINIA CONSIERGO” preiau identitatea vizuală a “patternului Gibraltar”, devenit “transparent” încă din episodul anterior “Platforma 11 / Leipzig” (sept. 2011). Pînza tradiţională este refugiul patternului, iar cornerul “GIB:)” primeşte forma dinamică a unei instalaţii artistice modulare cu valenţe sculpturale. Expoziţia este expresia unei serii experimentale de lucrări, desfasurată pe durata unui an şi conţine un discurs vizual compozit, constituit din tehnici de pictură, street art şi instalaţie artistică.

EN

After an artistic journey that started in the Transylvanian towns of Sebes and Copsa Mica, and continued in Bucharest and Leipzig, “GIBRALTAR, ultraperipheral art corner” brings audiences episode number eleven, “LINIA CONSIERGO”, a retrospective visual packet: “GIBRALTAR 2010/2011/2012”.

The exhibition is sponsored by “CONSIERGO / wish-say-get “, in Bucharest, April 2013.

The works are united under the generic title “LINIA CONSIERGO” and pick up on the visual identity of the “Gibraltar pattern”, which has become “transparent” since the previous episode “Platform 11/Leipzig” (September 2011). The traditional canvas becomes a refuge for the pattern and the “GIBJ” pattern takes the dynamic shape of a modular artistic installation with sculptural features.

The exhibition showcases a series of experimental works developed over a period of one year and expresses a composite visual discourse, containing painting, street art and artistic installations.

End of Empires / Corke Art Gallery& Nasui Gallery, Liverpool – UK

End of Empires Feb 2013

End of Empires
Sat 2 – Sat 23 February 2013
featuring original paintings by Romanian contemporary artists:
Radu Belcin, Flavia Pitiș, Aurel Tar, Francisc Chiuariu, Dragoș Burlacu.

Apart from revival and reformation, the cycle of cultures is inevitably destined to decline.
There is always a spectacular beauty/horror in the decadence of civilizations who believe themselves to be right or supreme with their future apparently guaranteed.
How the mighty have fallen – each and every time – no empire has survived – each and every one is destined to collapse spectacularly – the next collapse is already in progress.

European scepticism is the edge which drives the present reality in Eastern Europe and inspires the contemporary artists: Radu Belcin, Flavia Pitiș, Aurel Tar, Francisc Chiuariu, Dragoș Burlacu.

Each nation is reacting to the new paradigm and provoking the future of the Europe in its own very particular way based upon its nations history, cultural experiences and its current economic power or lack of it.

Facing the ”empires” of Communism and Post Communism, Consumerism and Post Consumerism, Capitalism, Democracy and other Posts, art finds itself in between the freedom of knowledge and the market value, the demands of the Nouveau Riche and the challenges and scepticism of the New Poor.

The work selected for ‘End of Empires’ are snapshots of this new reality and its effects on people and societies.

Lack of freedom and identity issues are brought to the fore by Radu Belcin’s recent paintings. The childhood in the consumer society is the focus of the Francisc Chiuariu’s new series titled ”Forever Ikea”. Realist and sensitive, Flavia Pitiș works with close-up childish gestures and habits of the adults. Collective character is ”mirroring” the mass production in Dragoș Burlacu’s new oil paintings on steel metal. Aurel Tar’s ”Wonderful Collapse” allegorical multiple panels paintings evoke the great civilization of the Greek European antiquity, staged now under the bailout of the financial crises.

The artworks and the artists from the ”End of Empires” exhibition are examples for the rising of the emerging art markets from the Eastern Europe.

Opening Hours during Exhibitions:  Thu – Sun from 2pm – 5.30pm
(Viewings also available by appointment – please call 07773 287827 or the gallery during opening hours on 0151 726 0232)

Corke Art Gallery
296-298 Aigburth Road, Liverpool, Merseyside, L17 9PW

The exhibition was realized in cooperation with Năsui Private Collection & Gallery.

Contacts

For UK:
Nic Corke

Gallerist
Tel: (+44) 0151 726 0232
Cell phone: (+44) 07773 287827
nic@corke.net
www.corke.net

For Romania:
Cosmin Nasui
Artist representative // Art investment consultant // Curator
Tel: (+40) 0371 185 729
Cell phone: (+40) 0723 358 945
cosmin@cosminnasui.com
www.cosminnasui.com

“Colouring the Grey – State of Body”  Biennial Independents 2012/ Liverpool – UK

Colouring the grey Independents Liverpool Sept 2012

Nasui private collection&gallery, Bucharest, Romania presents the project “Colouring the Grey” within the Liverpool Biennial Independents 2012, between September 21 and October 21, 2012 in St. George’s Hall, Gladstone and Dickens Galleries.

“Colouring the Grey” curatorial project has opened a series of three exhibi­tions, by bringing forward the Romanian emergent artists in international cultural spaces, in 2011-2012.

The concept illustrates an overview on the East-European identity in tran­sition.

The first was pre­sented within “Special Projects” section of the Moscow Bi­ennale of Contemporary Art 2011, under the name ”The Second Wave of Romanian Emerging Contemporary Artists” (September 2011).

Second exhibition was presented in Artists House Tel Aviv, the oldest cultural location in Israel (1948), developping the concept of “State of Mind” (November-December 2011).

The third and last part of the series is called ”State of Body” and is exposed within the Independents Liverpool Biennial 2012.

The exhibition will host, one evening, a debate on contemporary art, ”The Soft Power of the Art Market”.

 

Artists: Dragoș Burlacu, Radu Belcin, Francisc Chiuariu, Felix Deac, Flavia Pitiș, Bogdan Rața, Aurel Tar

Invited artist: Cristian Todie

Curator: Cosmin Nasui

Project manager: Oana Nasui

 Location: St. George’s Hall, Gladstone and Dickens Galleries

St George’s Place, Liverpool, L1 1JJ (via the Heritage Centre)

 Schedule:

Exhibition Colouring the grey – State of Body”: September 21 – October 21, 2012

Private preview (invitation only): September 21, 2012, 19h-21h

Public vernissage: September 22, 2012, 19h-21h

Featuring exhibition & performance (”Fractured Time Space”, artist Cristian Todie): September 21 – October 21, 2012 // Public vernissage: September 22, 2012, 19h-21h

Debate ”The Soft Power of the Art Market”: September 24, 2012, 18h-2oh

Partners: St. George’s Hall Liverpool, Vellant Publishing Romania, Best Communication Media, Illy Romania
Sponsors: Certinvest, Chapman Taylor Romania, Banca Transilvania
Media partners: Modernism.ro, Radio Romania International

Contacts

Cosmin Nasui
Artist representative // Art investment consultant // Curator
mobile: (+40) 0723 358 945
e-mail: cosmin@cosminnasui.com

Oana Nasui
Project manager // Communication consultant
mobile: (+40) 0730 040 514
e-mail: oana@cosminnasui.com

PREVIEW BERLIN Art Fair/19.09-22.09. 2012/ Nasui Gallery

IMG_3417_1 1210 IMG_3601a_1 IMG_3648_1 IMG_3585_1

 

Roumanie, les artistes contemporains a Paris -FR

Roumanie a Paris Iun 2012

Roumanie, les artistes contemporains à Paris – Origin’Art
Curateur : Cosmin Nasui
Artistes : Radu Belcin, Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Flavia Pitis, Aurel Tar
Exposition : 8 juin – 15 juillet 2012
Vernissage : le 8 juin, 19h-21h
Dorothy’s Gallery
27 rue Keller 75011 Paris
Horaires : mercredi à samedi, 13h-19h ; mardi et dimanche, 16h-19h.

Le Centre Américain pour l’Art, Dorothy’s Gallery, hébergera en juin et juillet 2012, une exposition de peinture de cinq artistes roumains, réunis sous le nom « Origin’Art ». Ce thème se propose de mettre en évidence les particularités de chaque artiste, sur le fond commun de l’histoire politique et sociale de leur Roumanie natale, de surprendre la partie d’originalité et celle de l’influence du milieu culturel et sociopolitique spécifique au développement de chacun d’entre eux.

Plus de vingt ans après la scission entre art et propagande idéologique, l’art de L’Europe de l’Est cherche son discours global porteur d’une identité post communiste.

L’art contemporain se définit désormais par une dimension universelle et n’est plus soumis aux empreintes nationales ou régionales. Néanmoins, les artistes continuent à nourrir leur authenticité de ressources locales.

Avant la globalisation, la propagande politico-idéologique a fonctionné comme lien entre les histoires locales de l’Europe de l’Est. Le passé récent s’est traduit dans l’art en réécrivant même parfois des histoires plus anciennes. Ce type d’infiltration de l’histoire dans l’art est caractéristique pour les régimes dictatoriaux ou communistes.

La plus grande difficulté artistique du nouvel Est, après avoir brûlé les différentes étapes stylistiques de l’Ouest, a été de se réconcilier avec sa propre histoire. Cette période ardue a été surmontée grâce à la réalisation d’œuvres d’art qui parlent de l’histoire récente avec une frénésie qui frise l’obsession. Plongé dans le temps, le présent de l’art contemporain roumain quitte discrètement la remémoration des souvenirs communistes. Au bout de vingt ans, l’art du nouvel Est ne parle plus au passé : cette nouvelle zone de préoccupation montre, sans l’or de la gloire, diverses facettes de la réalité quotidienne en investiguant les formes de la beauté actuelle dépourvue d’idéalisation.

Les artistes contemporains roumains Radu Belcin, Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Aurel Tar, Flavia Pitiș s’arrêtent sur les détails des interactions locales et des mixages culturels issus de la globalisation.

Projet soutenu par l’Institut Culturel Roumain de Paris

Organisateurs :
Dorothy’s Gallery – Le Centre américain pour l’art,
Nasui collection privé & galerie,
Ditcomm

Partenaires : Best Communication Media-clockwise translations, Illy Roumanie
Partenaires media 
: Modernism.ro, Radio România Internațional

 
Frigiderul cu lucrări de artă „Magnetic Islands” / Bucharest – RO

Aurel Tar Magnetic Islands Mai 2012

Frigiderul cu lucrări de artă

Artist: Aurel Tar

Loc: Cărturești Verona, Str. Arthur Verona, 13-15, București | mansarda ROD

Dată: vineri, 18 mai 2012, de la 18.30

Într-o cultură de consum în care inclusiv referințele culturale sunt aranjate și intră în competiție direct pe rafturile de supermarket sau de giftshop, artistul Aurel Tar caută procedee personale de a grefa arta contemporană în rețele de librării și cinematografe, organisme muzeale, supermarket-uri și mall-uri. Frigiderul cu lucrări de artă face parte din proiectul „Insulele magnetice” și continuă seriile de intervenție culturală în spații alternative, după „Ultraperiferic Art Corner” și „THE…”.

Proiectul „Insulele magnetice” (Magnetic Islands) al artistului Aurel Tar tratează subiecte ale amestecurilor culturale și se declină în diferite intervenții culturale derulate în spații publice. Tar se opreşte asupra detaliilor interacţiunilor şi mixajelor culturale ale globalizării. În cazul lui, întâlnirile neașteptate sunt între școala lui Tițian, prerafaeliți și o aeronavă de tip Boeing*.

Artistul ia în considerare faptul că timpul împărtășit cu piesele originale ale operelor de artă într-un muzeu sau într-o expoziție este de până la câteva minute. Însă timpul petrecut cu reproducerea operei de artă pe un magnet de frigider este mult mai important ca durată și ca prezență a sa în cadrul domestic al cotidianului zilnic. Suvenirele sunt trofeele care rămân în urma vizitării unui muzeu sau spațiu cultural. Iar, dintre ele, magneții pe frigider ocupă un loc important. Până la urmă, frigiderul funcționează ca un „white cube” exterior, un „recipient” perfect pentru lucrări de artă.

Așa că artistul Tar invită publicul să intre în posesie și să rămână în prezența unor magneți care reproduc exact lucrări de-ale sale (acrilic pe pânză, acrilic pe foam). Mai mult, Tar s-a hotărât să intervină în fluxul industrial al magneților produși și să încerce să îi „recupereze”: fiecare magnet de frigider este semnat manual, astfel artistul putând oferi lucrări de autor: magneții semnați.

Lucrările reproduse pe magneți vor fi prezente în mansarda Cărturești Verona, un spaţiu dedicat designului românesc:  ROD (Romanian Design).

Magneții de autor vor putea fi cumpărați la prețul de 9,9 lei.

*după o parafrazare a unui precursor al Suprarealismului, Comte de Lautréamont: „ca o întâlnire probabilă dintre o umbrelă și o mașină de cusut pe o masă de operație”

Detalii suplimentare:

Cosmin Năsui, curator
Năsui colecție privată&galerie

tel: (+4) 0371 185729
mobil: (+40) 0723 358 945
e-mail: cosmin@cosminnasui.com

 Organizatori: Editura Vellant, Cărturești, Năsui colecție privată&galerie

Parteneri: Best Communication Media-clockwise translations, Illy România

Parteneri  media: Modernism.ro, Radio România Internațional, Redacția 24 FUN

Contemporary art in ”Anglican Church of the Resurrection”, Bucharest – RO

AurelTar The Anglican Church Mai 2012

Artă contemporană în Biserica anglicană din București

Aurel Tar artistic season „THE…”, episodul 1 „Fleeting glimpse”

Aurel Tar continuă seria evenimentelor artistice ultraperiferice cu un nou sezon intitulat „THE…”. Episodul întâi cu numele de „Fleeting glimpse” este găzduit de Biserica Anglicană „Anglican Church of the Resurrection”, București.

Articolul hotărât „THE” care anunță sezonul expozițional marca TAR respectă definiția a cărei funcție este de a arăta că acel cuvânt care-l uremează denumește un obiect, concept etc. cunoscut de vorbitor/ privitor sau individualizat artistic dintr-o mulțime de obiecte similare.

Instalația artistică „Fleeting glimpse” poziționează arta contemporană în spațiul cultural alternativ al bisericii. Un vehicul simbolic actualizat de TAR este cel al tipologiei madonelor regăsite în reprezentări de forță din iconografia populară contemporană. Episodul „Fleeting glimpse” evaluează puterea unor astfel de imagini contemporane în spațiul bisericii.

Acest mix contemporan unic de pictură, instalație și performance este realizat doar pentru trei ore în intervalul 16.00-19.00 vineri 11 mai 2012.

Pentru detalii:
Cosmin Năsui, curator
Năsui Colecție privată & Galerie
tel: (+4) 0371 185729
mobil: (+40) 0723 358 945
e-mail: cosmin@cosminnasui.com

Oana Ioniță, manager proiect curatorial
Năsui Colecție privată & Galerie
tel: (+4) 0371 185729
mobil: (+40) 0730 040 514
e-mail: oana@cosminnasui.com

Colouring the Grey – State of Mind / Artists House, Tel Aviv – IL

Colouring the Grey The State of Mind Tel Aviv Nov 2011
EN
”Colouring the Grey – State of Mind” is the second exhibition of the Romanian sequel ”Colouring the Grey” curated by Cosmin Năsui, with the artists Radu Belcin, Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Ana Maria Micu, Catalin Petrisor, Flavia Pitis, Bogdan Rata and Aurel Tar. The first project, presented at Moscow Biennale of Contemporary Art 2011, proposed a common vision and statement for a new wave of an emerging generation of Romanian contemporary artists. This second curatorial project approaches new artists and a deepen conceptual component: a particular state of mind generated by grey and by its coloring within conceptual, social, historic and artistic frameworks. It is to be exhibited in Artists House, Tel Aviv from November 27 to December 17, 2011.

RO
„Colorând griul – Stare de spirit” este cea de-a doua expoziţie a seriei românești „Colorând griul” curatoriată de Cosmin Năsui, cu artiștii Radu Belcin, Dragoș Burlacu, Francisc Chiuariu, Ana Maria Micu, Cătălin Petrișor, Flavia Pitiș, Bogdan Rață și Aurel Tar. Primul proiect, prezentat la Bienala de Artă Contemporană de la Moscova 2011, propunea o afirmație comună de generaţie emergentă de artişti contemporani români privită ca un nou val. Acest al doilea proiect curatorial particularizează noi artiști și o componentă conceptuală aprofundată: o stare de spirit generată de gri şi de colorarea lui din punct de vedere social, istoric şi artistic și este expus la Casa Artiștilor din Tel Aviv în perioada 27 noiembrie-17 decembrie 2011.

Colouring the Grey / 4th moscow Biennale of contemporary art, Moscow – RU

colouring the grey  Moscow Biennale Sept 2011
Moscow Contemporary Art Biennale
Special Projects
”Colouring the Grey. Second wave of Romanian contemporary emerging artists”

artists: Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Ana Maria Micu, Catalin Petrisor, Bogdan Rata, Aurel Tar, Zoltan Bela
curator: Cosmin Nasui
curatorial project manager: Oana Ionita

Private preview and art book launch
(invitation only)
September 8, 2011, Bucharest, Romania

Public Exhibition
September 23 – October 2, 2011
Art Play, 10 Nizhnyaya Siromyatnichyeskaya , Moscow, Russia

more details:
http://www.cosminnasui.com/colouring-the-grey/
http://4th.moscowbiennale.ru/en/program/special_projects/grey_en.html

RO

Bienala de Arta Contemporana de la Moscova
Special Projects
„Colorand griul – al doilea val de artisti contemporani emergenti romani”.

artisti: Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Ana Maria Micu, Catalin Petrisor, Bogdan Rata, Aurel Tar, Zoltan Bela
curator: Cosmin Nasui
manager proiect curatorial: Oana Ionita

Preview privat și lansare album
(pe baza de invitatie)
8 septembrie 2011, Bucuresti, Romania

Expozitie publica
23 septembrie – 2 octombrie 2011
Art Play,10 Nizhnyaya Siromyatnichyeskaya, Moscova, Federatia Rusa

mai multe detalii:
http://www.cosminnasui.com/colouring-the-grey/

http://4th.moscowbiennale.ru/en/program/special_projects/grey_en.html

Detaliile incep pasind/ Bucuresti – RO

Detaliile incep pasind Dec 2010

Between January and December 7, Modernism.ro the exhibition and sale “details start walking.” The event is hosted by Iqonique Class Studio, Aleea Alexandru nr. 7, Bucharest, and presents works of 19 contemporary Romanian artists. Work as a starting point a recurrence of our daily lives, shoe, recreated by specific painting, collage, glass, installation, object, video installation, mixed technique on canvas. The opening will take place on December 1 at 18.00, and the exhibition will be open daily between 10.00 and 20.00.

“The details start walking” is a joint project of 19 Romanian contemporary artists: Dragos Burlacu, Suzana Dan, Max, Francis Chiuariu, Sorin Dan Cojocaru, Cristian Farcas, Cristina Gaspar, Irina Garcia, Teodor Graur, Valeriu Mladin, Lucian Muntean Vlad Petri, Gabi Stamate TAR Aurel, Florin Bogdan Tomescu, Mirela Trăistaru, Vîlsan Iuliana Mihai Zgondoiu, Zoltan Antoinette. Each of the artists and chose the technique and concept to talk about shoes, ethnic tensions, racial or cultural, poverty, good fairies, about fashion, glamor and promenade had lost in Tokyo in Strasbourg ..

You must be logged in to post a comment.